Díjátadó a Magyar Nemzeti Múzeumban

"Megvannak a nyertesek: ezek az Év Széchenyi Vállalkozásai

2017. december 06., 17:11
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Átadták az egyik legnagyobb hazai cégdíjat.

A vendéglátással foglalkozó Crown Foods Kft. nyerte az Év Széchenyi Vállalkozása fődíját az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában, a nagyobb cégek közül a Globserver Stratégia és Védelemkutatás Fejlesztő Kft.-nek ítélték oda az elismerést.

A 2015-ben alapított elismerés odaítélésénél a cégek termelékenységét, társadalmi felelősségvállalását és újítási készségét vizsgálják." Tovább...


 

AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 díjátadó ünnepe

Harmadik alkalommal került sor az „Év Széchenyi Vállalkozása” díj kiosztására, az esemény helyszíne már hagyományosan a Magyar Nemzeti Múzeum gróf Széchényi Ferenc -alapító- terme. A rangos elismerést a leszármazottak nevével fémjelzett Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozta létre 2015-ben azzal a szándékkal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen vagy zömében magyar alapításúak, nyitottak a megmérettetésre és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.

 34 másolata

A díjról: Széchenyi István műveiben többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság föllendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni, a 21. században sincs ez másképp.

 „A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgáljuk, amelyek a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat három tagú független szakmai zsűri értékeli.” mondta el Széchenyi Tímea az alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az előző évek nyertesei között, olyan nagy nevű hazai cégeket köszönthettünk, mint A Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft, Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, Bonaventura Gold Kft. vagy Béres Gyógyszergyár Zrt. Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük elő egy olyan platform létrehívását, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók kötöttségek nélkül kapjanak lehetőséget az egymással való találkozásra, új együttműködések kialakítására.”

A díjátadó fővédnöke már másodízben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Nemzetgazdasági Minisztériumot és Miniszter urat Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A díjazottak részletes bemutatása ITT elérhető.

Az eseményen készült képek az Alapítvány Facebook oldalán lévő galériában megtekinthetők: ITT

A program házigazdája Tisza Attila fejlesztési igazgató (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) volt. Az egybegyűlteket Dr. Tomka Gábor gyűjteményi főigazgató-helyettes (Magyar Nemzeti Múzeum) köszöntötte, ezt követte Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) beszéde. Kiemelte, hogy a kormányzat számára továbbra is nagyon fontos a magyar gazdaság megerősítése, a vállalkozók támogatása. A Nemzetgazdasági Minisztérium célkitűzése, hogy egy kiszámítható, lineális növekedést biztosítson a magyar gazdaság számára.  Széchenyi István szavaival zárta gondolatait: „Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve, esze, tudománya, szorgalma által".

A díj alapításának hátteréről és céljáról Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) adott tájékoztatást, majd az összefoglaló, indoklás következett, melyet a  Michaletzky Géza, a Bíráló Bizottság elnöke ismertetett.

2017 évben az alábbi kategóriákban hirdettek győzteseket:

Fődíj I. kategória (500 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező cégek) győztese: a GLOBSERVER KFT, a díjat átadta: Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Fődíj II. kategória (500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek) győztese :  CROWN  FOODS KFT, a díjat átadta : Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Innováció kategória győztese: MOSÓCZI ANDRÁS ATTILA egyéni vállalkozó MATEKING, a díj átadására Dr. Tomka Gábor gyűjteményi főigazgató-helyettes (Magyar Nemzeti Múzeum) lett felkérve.

Termelékenység kategória győztese: 3B SYSTEM  KFT, a díjazottat méltatta és a díjat átadta : Fodor István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Konzisztóriumának elnöke

Társadalmi szerepvállalás kategória győztese: CARPEX KFT, a díjat átadta Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány)

Ezen kategórián belül, elismerésben részesült, mint Döntéshozó Női Vezető: PÓLUS ADRIENN cégvezető Thermotechnika - Crown Cool Kft.- a méltatta és az oklevelet átadta Sunyovszky Sylvia, a Polgári Hermina Alapítvány elnöke.

Reménytkeltő pillanata volt ünnepségünknek, amikor a Polgári Hermina Alapítvány elnökasszonya bejelenettte a két alapítvány együttműködési szándékát. 

Széchenyi-Bridge díj: a feltörekvő, ígéretes, ugyanakkor vállalkozói minőségében is példaértékű elveket valló magyar cégeket jutalmazza. Idén a mobilalkalmazás-fejlesztői környezetével világhírre predesztinált BITRISE kapta meg az elismerést. A gyorsan nagy ívet befutó vállalkozás alapítói elkötelezetten magyarok, bár lehetőségük lett volna vállalkozásuk áttelepítésére a Szilícium-völgybe, ők még is hazajöttek, és innen építik tovább vállalkozásukat.

A díjat Pistyur Veronika a Bridge Budapest Egyesület ügyvezetője adta át. Méltatásában elmondta, A Széchenyi-Bridge díj a Gróf Széchenyi Család és a Bridge Budapest Egyesület kezdeményezése, meghívásos pályázat. A tavaly létrehívott díjjal olyan, magyarok által alapított, három évnél nem régebb óta működő vállalkozásokat szeretnének évről évre elismerni, amelyek példaértékűek lehetnek a hazai vállalkozások körében. A díjazottat nemzetközi piaci orientáció, tudatos vállalati stratégia, átláthatóság, és nyitott vállalati kultúra kell jellemezze. Az együttműködés célja az is, hogy összehozzunk olyan vállalkozókat, akik másként nem tudnának együttműködési lehetőséget találni egymással.

A Család különdíja nyertese: Varga-Márfy Kft. átadta Széchenyi Krisztián kuratóriumi tag (Gróf Széchenyi Család Alapítvány)

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díj ünnepélyes átadásának időpontja és helyszíne: 2017. december 1. délelőtt 11:00 óra, a Magyar Nemzeti Múzeum, gróf Széchényi Ferenc terme volt. 

 


AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 díj -

Pályázati felhívás

AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA  2017 díj elnyeréséért

A pályázatot a Gróf Széchenyi

Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent. 

Díjak

1.  AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017-ben két kategóriában hirdetett FŐDÍJAT, az évi ötszáz millió forint feletti árbevétellel rendelkező cégek és az évi ötszáz millió forint alatti bevétellel rendelkező cégek kaphatják.

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét - a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget – vizsgáljuk. Az Év Széchenyi Vállalkozása Fődíjat azok kaphatja, aki a három területen összességében a legjobb teljesítményt nyújtotta.

2. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 INNOVÁCIÓ díj

3. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 TERMELÉKENYSÉG díj

4. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS díj

A pályázók tevékenységét ezen a három területen külön is értékeljük és az egyes területek legjobbjait díjazzuk.

Idén először pályázóink közül várjuk azon cégek jelentkezését, amelyek szeretnék méltatni cégen belül a „döntést hozó női vezetőiket”.

Idén először pályázóink közül várjuk azon cégek jelentkezését, akik nagy figyelmet fordítanak a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatására.

5. Idén is az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 programsorozathoz kapcsolódik a Bridge Budapest, a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal karöltve SZÉCHENYI-BRIDGE BUDAPEST 2017 külön díjat adunk át egy mikro-vállalkozásnak.

6. AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2017 A CSALÁD KÜLÖNDÍJA

A Széchenyi család felismerte, hogy minden mérésnek, mutatónak vannak korlátai, illetve bizonyos nagy tettek nem fejezhetők ki számokkal. Ezért a család tagjai úgy döntöttek, hogy egy különdíjat adnak annak a pályázónak, amelyik a magyarság számára legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

Minden nem díjazott pályázó szervezet, vállalkozás Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 oklevelet kap.

A pályázók köre

A pályázat nyilvános. Pályázatot nyújthat be minden olyan vállalkozás, gazdasági szervezet, amely magyarországi bejegyzett székhellyel rendelkezik és elsősorban Magyarországon fejti ki gazdasági, üzleti tevékenységét.

Pályázati nevezési díj: évi 500 millió összbevétel felett 300.000,- Ft, azaz Háromszázezer Forint a nevezési díj, évi 500 millió forint összbevétel alatt 100.000,- Ft, azaz Százezer Forint a nevezési díj.

A mikro-vállalkozásoknak és azoknak a cégeknek, amelyeknek az évi összbevétele 70 millió forintot nem haladja meg, a pályázat benyújtásához nem kell díjat fizetniük, számukra a részvétel ingyenes.

Pályázati nevezési díj fizetési számlaszáma: OTP Bank 11713081-20013530

A pályázatok értékelésének rendszere

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány öt tagú zsűrit kért fel a pályamunkák értékelésére. A zsűri a vállalkozások mérlegéből és eredmény-kimutatásából származó, illetve a cégek HR vezetőjétől bekért adatokból állapítja meg a termelékenységet. A pályázók ezen kívül közvetlenül is átadnak a zsűrinek információkat, melyekből a zsűri értékelni tudja az egyes pályázók társadalmi felelősségvállalás területén nyújtott teljesítményét. Az innovációs aktivitás értékeléséhez szintén a cégek által szolgáltatott adatok alapján történik az értékelés, melyekből 3 mutatót számol ki a zsűri. Igyekeztünk olyan mutatókat alkalmazni, melyek lehetővé teszik a különböző profilú és méretű vállalkozások összemérhetőségét.

Regisztrációs cím: 1145 Budapest, Bosnyák utca 11., e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., a jelentkezést követően küldjük meg a kérdőívet.

Regisztrációs űrlap letölthető itt:  Regisztráció

Pályázati díj fizetése, szerződés megkötése, dokumentáció beadása, befogadás lezárása: ÚJ IDŐPONT ! 2017. November 05.

Pályázók értékelésének, minősítésének határideje: 2017. November 21.

Résztvevők tájékoztatása az eredményről: 2017. November 23.

Díjátadás időpontja:2017. December 01. 11:00 óra

Díjátadás helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum , Széchényi Ferenc terem

Köszönjük érdeklődésüket. Várjuk jelentkezésüket, sikeres részvételt kívánunk!!  

Széchenyi Szabad Akadémia „LOVAKRUL” EZ IS AZ IS

Gondolatébresztő az elmesúrlódáshoz 

"Sok évi előkészületet követően, Gróf Széchenyi István meglepetést kiváltó belépőjével lépett a magyar közéletbe, 1825 novemberében. Ezt követően kezdte el a gyakorlatban megvalósítani, és kora leghatékonyabb médiája, a nyomtatott könyv útján széles körben terjeszteni elképzeléseit, az alapvetően önellátó gazdaságból az árú termelő gazdaságba való átmenetről. Ezen folyamatnak volt része a 190 éve Pest – Budán, óriási érdeklődés mellett tartott lóverseny, és a „Lovakrul” c. kötet, 1828-ban. " Erről az eseményről és még sok érdekességről hallgathatjuk meg Csőke Antal gépészmérnök úr gondolatait.

elso pesti loverseny


A könyv alapvető ismereteket és javaslatokat tartalmaz, a magyar lótenyésztéssel kapcsolatban. Utalás található benne az öröklődés mibenlétére (Gróf Festetics Imre kutatásai), a lóversenyzés bonyolítását és gazdasági hatását taglaló részek. A lóverseny kapcsán, legfontosabbnak tekinti, hogy az udvarházakban, kastélyokban elszigetelten élők mozduljanak ki, létesüljenek rövid és hosszú távú kapcsolatok a nemzet polgárai között. Hasonló célból szorgalmazta a Tudós Társaság és a Casino-k és klubok hálózatának létrehozását. Egyebekkel együtt, ezek szolgálták a kiművel emberfők szaporítását, az átmenet megvalósítását.

Széchenyi, lovakkal kapcsolatos víziója negyvenhat év múlva teljesedett ki, akkor, amikor világra jött a magyar „csodaló”, Kincsem. Ötvennégy versenyen indult - szerte Európában - és ötvennégyszer nyert.

kincsem alairassal

Gróf Széchenyi István, „Lovakrul” c. könyvének megjelenése után 184 évvel, a Magyar Kormány 2012. február 29-én, Kincsem – Nemzeti Lovas Programot fogadott el. A két anyagban, sok összecsengés fedezhető fel. Napjainkra a lovak szerepe lényegesen módosult, az ország védelmében és a gazdaságban való szerepük csökkent. De a ló és az ember, évezredek óta meglévő, szinte felfoghatatlan kapcsolata változatlan.

Széchenyi idejében, hosszú ideig még később is a lovak számát gazdasági és az ország védelmének szempontjai határozták meg. Ez a ló szám a jelenleginek a többszöröse volt. Ha katasztrófa helyzet lépett fel, a lovak átcsoportosítása egyszerűen megoldható volt. Ma, egy adott, kritikus helyzetben ez, csak korlátozottan lehetséges. Eszmesurlódásra szóló kérdés, hogy nagyobb ló állomány gazdaságosan hogyan tartható fenn, hogy szükség helyzetben mentési, túlélési céllal igénybe vehető legyen.

Csőke Antal      

 

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017

Gróf Széchenyi István életét Magyarország szeretete, a reformok kezdeményezése és véghezvitele kísérte. A haladásba vetett hitével és példaértékű akaraterejével kultikus alakja Magyarországnak ahol ma is sokan akaraterejükkel és tudatosságukkal utat mutatnak, új távlatokat helyeznek kilátásba.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány az Év Széchenyi Vállalkozása pályázatával azokat a vállalkozásokat kutatja, akik tovább mutatnak a mai Magyarországon.

A Fődíjat, és különdíjakat elnyerő vállalkozások társadalmi és szakmai elismerést szereznek egy olyan örökségben mely mindannyiunké, de ők megmutatják hogyan éljünk vele.

A tavalyi díjazottak között köszönthettük a BONAVENTURA GOLD Kft-t az innováció kategóriában, a FINO BIO PRODUCTS KFT-t, a társadalmi szerepvállalás kategóriában, az IRODAMARKET Kft-t a termelékenység kategóriában, valamint a Fődíjat a BÉRES Gyógyszertár kapta.

A 2017. évben a tavalyi évhez hasonlóan díjazzuk a termelékenységet, a társadalmi szerepvállalást és az innovációt. A fődíjért most is mind három kategóriának meg kell felelni.

Idén új kategóriákat is bevezetünk, mint a csökkentett munkaképességű munkerőért díjat, valamint a jelentkező cégeket kérjük fel arra, hogy saját vállalkozásukon belül terjesszék elő vezetői/döntéshozói szerepkörben dolgozó női munkatársukat díjunkra.

Hagyományainkat folytatva kiosztásra kerül a Széchenyi Család különdíja, valamint a Széchenyi-Brige különdíj is, mely a start-up cégeket jutalmazza.

3 nap, és meghirdetésre kerül a 3. Év Széchenyi Vállalkozása pályázat!

Széchenyi Díj a közügyért

Kedves Barátaink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatást adni a legújabb programunkról amit idén először tettünk ,és természetesen jövőre folytatni fogjuk.


Székesfehérváron az év utolsó napjaiban sikerült átadnunk "Széchenyi Díj a közügyért" kitüntetéseket.
Gróf Széchenyi Istvánnak fontos volt, küldetéséhez tartozott kiemelni azokat a polgárokat akik tettek a közért.


2017-ben a ma élő Széchenyieknek is fontos a közélet szorgalmas és önfeláldozó polgárainak munkáját és tevékenységét bemutatni, egy évben egyszer díjazni, ezért lett


"SZÉCHENYI DÍJ A KÖZÜGYÉRT"

 

Galéria

Meghívó könyvbemutatóra

hadi naplo

 

A könyv bemutatója 2016. december 09-én, 11:00 órától lesz a Magyar Nemzeti Múzeum Széchényi Ferenc termében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Lezárult Az Év Széchenyi Vállakozása 2016 díj pályázatának értékelése

Lezárult Az Év Széchenyi Vállakozása 2016 díj pályázatának értékelése

Minden versenyző vállalkozás képviselőjét szeretettel várjuk 2016. Szeptember 23-án, 11.00 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Széchenyi Ferenc termében megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre.

evvvall 2016. szeptember 23-án a Nemzeti Múzeumban adják át az Év Széchenyi Vállalkozása díjat. A díj megalkotója, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány a gazdasági fejlődés elkötelezett híveként arra ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tegyék nyilvánossá jó gyakorlataikat és ezzel mutassanak utat más vállalkozások számára. Innováció, termelékenység és társadalmi felelősségvállalás lesznek az idei díjátadó kulcsszavai. Idén először Széchenyi-Bridge Díj néven ad át közös különdíjat a Bridge Budapest és Gróf Széchenyi Család Alapítvány olyan startup vállalkozásoknak, akik aktívak a nemzetközi piacon is, fontos számukra a tudatosság, az átláthatóság és nyitottság.

Az év utolsó Szabad Akadémia előadása

Az év utolsó Szabad Akadémia előadásában Dr. habil. Horváth Sándor: Széchenyi a műszaki alkotó, avagy a legnagyobb magyar mérnök ? című előadását hallgathatjuk meg. Gondolatébresztőként az alábbiakat osztjuk meg Önökkel:

„Pattantyús Ábrahám Géza az 1931. évi Magyar Országos Mérnökkongresszuson tartott, „A mérnökök nevelése és továbbképzése” című előadásában Széchenyit a legnagyobb magyar mérnöknek nevezte.

Az előadás Gróf Széchenyi István műszaki vonatkozású munkásságának bemutatásán, az azok megvalósítása során megnyilvánuló mérnöki szemlélet és gondolkodásmód, valamint mérnöki munkamódszerek kiemelésén keresztül kíván rávilágítani arra, hogy mennyire megalapozott ez az első ránézésre meglepőnek tűnő állítás.”

Minden érdeklődőt szeretettel várunk !

Széchenyi-Bridge díjra jelöltek névsora

Publikussá vált  a javaslatok alapján az utolsó fordulóba jutott Széchenyi-Bridge díjra jelöltek névsora, akik az alábbiak:

1 Adasworks https://adasworks.com/
2 BOOKR Kids https://www.bookrkids.hu/
3 Codecool https://codecool.hu/
4 EcoBaby http://www.ecobaby.hu/
5 Ever Cover http://sisakhuzat.hu/
6 Hormonmentes.hu http://hormonmentes.hu
7 Indivizio http://www.indivizo.com/
8 Logischool http://www.logiscool.com/
9 SameBug.io https://samebug.io/
10 Synetiq https://synetiq.net/
11 W.UP http://wup.hu/

 

A különdíj nyertesének neve a 2016.szeptember 23-án megtartandó "Év Széchenyi Vállalkozása 2016" díjátadóján lesz kihírdetve.

Az Év Széchenyi Vállakozása 2016 díj átadása

honlapra másolata

Átadásra kerültek a 2016-os Év Széchenyi Vállalkozása díjak 2016. Szeptember 23-án a Magyar Nemzeti Múzeum Széchenyi Ferenc termében. 

A fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt, míg a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Bridge Budapest közös vállalkozói elismerését, az első Széchenyi-Bridge díjat Dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető-alapítója kapta, az MGYOSZ szakmai különdíjára a Stadler Szolnok Kft. teljesítményét tartotta érdemesnek.

Részletes beszámoló hamarosan olvasható.

Galéria

 

Oktatási program Széchenyiről az Óbudai Egyetemen

A tantárgy az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar új oktatási programját képezi, minden karon, minden szakon, szabadon választható tárgyként.

A tantárgy neve: Széchenyi István munkássága


 drkmA kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatósággal Gróf Széchenyi István munkásságát, amellyel megalapozta és elindította Magyarország modernizálódását.
Kiemelt hangsúlyt kapnak azok a Széchenyihez köthető műszaki alkotások, melyeket mérnöki gondolkodással, mérnöki munkamódszereket követve készített elő, és a kor legnevesebb mérnökeinek bevonásával valósított meg.

Tantárgyfelelős: Dr. Kőrösi Mária

Oktatók: dr. Kőrösi Mária, dr. habil. Horváth Sándor, dr. Messik Miklós, dr. Legeza László, dr. habil. Szunyogh Gábor.
                        

Alkategóriák