.


Széchenyi Szabad Akadémia

3 minta Ismereteink tudományos eszközeivel szeretnénk képet kapni arról a korról, melyben a Széchenyiek éltek, felidézve azokat az eszméket, melyeket a családtagok és kortársaik képviseltek. 

Stádium-Díj

szechenyi emlekev       A Kárpát-medence területén működő magyar középiskolák diáksága tesz a díjra javaslatot. Fővédnökeink: Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter Úr,  valamint gróf Széchenyi Géza. 

Az Év Széchenyi Vállalkozása

szabadakademia Hamarosan ezen a felületen is meghirdetjük Az Év Széchenyi Vállakozása 2019 Díj pályázatunkat. Kezdeményezésünk fővédnöke: Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes Úr.

Széchenyi-Íj Átadása

 Magyar Nemzeti Múzeum - 2019. 03. 20. 10.00 óra

szechenyi ij

Mónus József világbajnok íjászunk előadásával egybekötött, ünnepélyes átadó ünnep, melyen a világbajnokságon használt, legendás belövő íjat átveheti - a Pintér Aukciósház segítségével lebonyolított- Jótékonysági Aukció nyertese.
PINTÉR AUKCIÓSHÁZ  -  Széchenyi-Íj
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2018 évben első alkalommal, adománygyűjtési évet indított el, a Budai Gyermekkórház Gyermek Epilepszia – Neurológiai Központ javára. Az eseményt különlegessé teszi az EGYség Zenekar fellépése is.
 
Az íjat Mónus József saját kezűleg, a török hódoltság idején, a végvári harcok során használt íjak mintájára készítette. A fegyver karjai bambuszból és üveglemezből, míg a szarvak és a markolat kőrisből készültek. Az íjat Varga Tibor festőművész motívumai díszítik.
Mónus József többszörös világrekorder távlövő íjász a Széchenyi-íjjal 2017-ben Törökországban, Kahramanmarasban a több mint hétszáz versenyző részvételével rendezett versenyen minden kategóriában győzött.
 
 
Széchenyi íj