Pályázók bemutatása

Itt találhatóak a 2016 évi A Széchenyi Vállalkozása Díj pályázóinak bemutatkozó anyagait.

 

 

Érvényes pályázatot nyújtottak be:

Béres Gyógyszergyár Zrt.

beres

 

 

 

 

Bonaventura Gold Kft.

 

 

 

 

 

logo nmw en1

The Connest East Incubator Kft.

incubator

Fino Bio Products Kereskedelmi Kft.

FINO logo F K va 1

Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

iroda market

Móksha Gyógyír Zrt.

moksha

Stadler Szolnok Zrt.

stadler

 


BÉRES GYÓGYSZERGYÁR Zrt.

beresA Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozása, a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Az alapító feltaláló tudományos és emberi nagysága példaként áll fia, dr. Béres József előtt, aki 2000 óta a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A vállalat küldetésének tekinti a magyar társadalom egészségi állapotának javítását, egészségtudatosságának fejlesztését. Termékeivel elsődlegesen a betegségek megelőzését, gyógyítását szolgálja. A Béres az egyik legismertebb és legtiszteltebb márkanév Magyarországon.

A legendás találmány, a Béres Csepp, 1972-ben született id. dr. Béres József hosszú és kitartó munkájának betetőzéseképpen. A Béres Cseppet 2000-ben hivatalosan is gyógyszerré minősítették, feltalálóját 2002-ben az ország legrangosabb tudományos elismerésével, a Széchenyi-díjjal tüntették ki. A Béres Csepp 2013-ban hivatalosan is bekerült a hungarikumok közé.

A rendszerváltozás óta töretlenül fejlődő vállalat preventív gyógyszereivel, étrend-kiegészítő készítményeivel elkötelezetten szolgálja az emberek egészségvédelmét, a „Béres-minőségen” keresztül életminőséget, minőségi életet ajánl. Világszínvonalú termékei szolnoki gyárában, magyar tudásra támaszkodva, itthoni fejlesztéssel, hazai munkaerővel készülnek.

A Béres Csepp mellé mára több mint 70-féle készítmény sorakozott fel, melyek Magyarországon és a régió országaiban kerülnek bevezetésre. A vállalat elhivatott munkája eredményeként több termékpiaci szegmensben vezető pozíciót tölt be. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények piacán, a teljes C-vitamin piacon, valamint a komplex kalciumpótló gyógyszerek piacán.

A Béres Gyógyszergyár, a gyógyszerek fejlesztése és gyártása mellett, a társadalmi felelősségvállalás területén is kiemelkedő szerepet tölt be. Megalakulása óta elkötelezetten segíti a rászorultakat, támogatja az egészségügyet, az oktatást, az ország fejlődését szolgáló, példaadó, egyéni és közösségi célokat. A karitatív tevékenységet az 1993-ban létrejött Béres Alapítvány koordinálja.

 

 

primusBONAVENTURA GOLT Kft.

A Bonaventura Gold Kft ügyvezetőjének Regőczi Lászlónak a  nevéhez fűződik a Primus ásványvíz gondolata. Története a 2000-es  évek elejére nyúlik vissza. Az álom, mely egy igazi exportképes prémium kategóriájú ásványvízről szólt, majd tíz év kemény munkája során valósulhatott meg, Budapesttől mintegy 27 km-re fekvő Zsámbék határában. Sikerült megvalósítani azt páratlan összetételű, kiváló minőségű és íz világú ásványvizet adó vízbázisból táplálkozó kutat mintegy 450 méter mélyen, amire a vállalkozást alapoztuk. A legújabb technológiát képviselő termelősor elhelyezésére 1600 m2 alapterületű csarnok épült.  A töltő gépsor kezelői multinacionális palackozóban szereztek több tíz éves tapasztalatot.

Az Ásványvízről

A ragyogóan friss ízű Primus ásványvíz, mely Európa szívéből, a Kárpát medence ásványokban gazdag helyéről, a Budapest melletti Zsámbékon mintegy 200 millió éves triász kori karsztból, 452 m mélyről tör fel. Ez a kiváló minőségű, érintetlen víz értékes ásványi anyagokat tartalmaz, úgy mint: kalcium, magnézium, hidrogén karbonátok, szulfátok. Az ásványi anyagok rendkívül fontosak az emberi szervezet számára, a kalcium a fogakat és a csontokat, míg a magnézium a idegeket, az izmokat és a szív izomzatát erősíti. A szulfátok a haj, a köröm, a bőr egészségét biztosítja és segítik az emésztést. A Primus ásványvíz egyediségét a szilícium tartalom biztosítja, melyet a tudósok az örök fiatalság zálogának tartanak. A vizet úgy palackozzuk a fogyasztóink számára, ahogy a természet azt megőrizte, mindenféle vízkezelés nélkül. A Primus ásványvíz enyhén lúgos kémhatású (PH= 7,53), íze se nem sós, savanyú, és nem keserű, hanem kellemesen természetes és semleges.

 

FINO BIO PRODUCTS Kft.

  FINO logo F K va 1  A FINO Bio Products Kft. 2006 óta foglalkozik importból származó, kizárólag organikus termékek, azaz bio élelmiszerek, bio gyümölcs- és zöldséglevek, bio szörpök forgalmazásával, a tavalyi évben elkezdtük a bio kozmetikumok és tisztítószerek forgalmazását is.

Több, nemzetközileg ismert, piacvezető bio brand kizárólagos magyarországi képviseletét látjuk el oly módon, hogy a vecsési központi raktárunkban folyamatosan tartunk megfelelő készletet az általunk forgalmazott teljes termékpalettából, így partnereink igényeire azonnal tudunk reagálni.Választékunk kialakításában kiemelten figyeltünk arra, hogy termékeink között helyet kapjanak gluténmentes, laktózmentes, élesztőmentes, vegán és vegetáriánus bio élelmiszerek is.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az általunk forgalmazott egészséges bio termékek minél több csatornán keresztül elérhetők legyenek azon tudatos fogyasztók számára, akiknek fontos az egészségük. Vevőink között megtalálhatók a nagy áruházláncokon kívül (AUCHAN, TESCO, SPAR), az összes jelentősebb bio termékekkel foglalkozó nagykereskedő cég (MEDILINE, BENNOVUM, BIJÓ, VARGA REFORMHÁZ), számos kiskereskedő, valamint a HORECA területen is vannak már komoly referenciáink (HILTON Hotel, SPIRIT Hotel).

 fino bio cégek

 
iroda marketIRODAMARKET Kft.

Az Irodamarket Kft. 1996. óta működő, irodaellátó cég.
Portfóliónkban megtalálható minden olyan termék, ami a modern iroda, iskola vagy közintézmény mindennapi működéséhez szükséges. Tevékenységünk során elsősorban a vállalati és intézményi ügyfelek kiszolgálását végezzük, akár tendereken, közbeszerzési pályázatokon vagy közvetlen ajánlattétel útján.

Portfóliónkban közel 12.000 féle termék található az alábbi termék kategóriákban:

Papír-, írószer-, irodaszer termékek

 • Irodai papíráruk, másolópapírok

 • Írószerek

 • Postázási és csomagolási termékek

 • Irodai kisgépek

 • Vizuáltechnikai termékek

 • Vegyes irodaszerek

 • Iratrendezés, archiválás termékei

 • Vagyon- és munkavédelmi termékek

 • Irodabútorok és kiegészítők

 • Naptárak, ajándéktárgyak

Iroda-és számítástechnikai termékek

 • másológépek, nyomtatók, számítás- és irodatechnikai eszközök, berendezések, szoftverek

 • mobilkommunikációs kiegészítők, nyomtatási kellékanyagok

HORECA termékek, hotelellátás

 • Higiéniai termékek,

 • vendéglátás technikai és Irodatechnikai felszerelések,

 • Bútorok,

 • Vagyon és munkavédelmi termékek,

 • Élelmiszerek,

 • Prezentációs és reklám anyagok.

mokshaMÓKSHA GYÓGYÍR Zrt.

A Móksha Gyógyír Zrt. 2013-ban alakult, korlátolt felelősségű társaságból fejlődött 2008 óta, 2013-ban vált zártkörű részvénytársasággá. Napjainkban egy dinamikusan fejlődő vállalkozás. Évi fejlődése 5-8%, melyet a vevői kör bővítésével érünk, értünk el.
Nagy hangsúlyt fektetünk termékünk és szolgáltatásaink minőségére és folyamatos javítására, ezért elsődlegesnek tartjuk magunk közeli és távolabbi ismeretségünk, kollégáink fejlődését, rövid és hosszú távú tanulmányaink bővítését. Tarjányi Zsolt, kereskedelmi igazgató és felesége, Tarjányiné Dabóczi Tünde, tanácsadó, hat éve lelkiismeretes, türelmes és megbízható munkája a Móksha küldetés alappillére.

A vállalat folyamatos fejlődése köszönhető a stabil pénzügyi háttérnek, a gyors, pontos és korrekt munkavégzésnek, a jó kapcsolattartásnak és a vevői kör folyamatos bővülésének. Ajánlóink nagyban hozzájárulnak a cég sikerességéhez.

Ajánlóink főbb ismertetői: Fogyasztói és alkalmazói termékünknek, szolgáltatásunknak, megbízhatóak, magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek. Évről-évre különböző képzéseken vesznek részt, melyek hozzájárulnak a szolgáltatásaink javulásához.

STADLER SZOLNOK Kft.

stadlerA Stadler egy nemzetközi, független vasúti járműgyártó vállalat. A cégcsoport Svájcban, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban, Olaszországban, Algériában és Belaruszban van jelen. A Csoport összesen több mint 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

A Stadler termékeivel a regionális, elővárosi és városi gyorsvasúti közlekedés, valamint a könnyű városi vasúti és villamos járművek piacaira fókuszál. Moduláris járműcsaládok rendszerének gyártójaként a Stadler minden megrendelőjének a saját vasúti infrastruktúrájához igazított járművet szállít.

A Stadler Magyarországon három leányvállalattal van jelen. Az elsőként, 2005-ben megalapított Stadler Trains Magyarország Kft. a csoport magyarországi vezérképviselete. A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. 2007-ben kezdte meg a működését Pusztaszabolcson, feladata a magyar piacon értékesített Stadler járművek karbantartása, illetve 2011 októberétől a MÁV kötelékébe tartozó Bombardier Talent motorvonatok szervízelése.

 A 2009-ben alapított Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft. különböző Stadler motorvonatokhoz gyárt alumínium kocsiszekrényeket. A Stadler Magyarországon összesen már több mint 450 munkavállalót foglalkoztat, míg összesített árbevétele meghaladja az évi 20 milliárd forintot. Az üzem a cégcsoporton belül villamos és dízel, normál és széles nyomtávolságú, illetve egyszintes és emeletes vonatok alumínium kocsiszekrényeinek hegesztését és fényezését látja el.  A 12.000 m2-es területen elhelyezkedő üzemben az alumíniumprofilok megmunkálásától a kész kocsiszekrények fényezéséig minden munkafázist elvégeznek. A gyár létrehozásával a Stadler 4 évvel ezelőtt egy teljesen új tevékenységet honosított meg Magyarországon, a magyar leányvállalat pedig mára már Európa egyik legkorszerűbb alumíniumhegesztő üzemének számít. A gyár a hazai megrendelések kiszolgálása mellett jelenleg a német, fehérorosz, észt és lengyel piacokra termel.

A Stadler mindezidáig összesen 133 FLIRT típusú alacsonypadlós elővárosi motorvonatot értékesített Magyarországon. Ebből 10 jármű a GYSEV Zrt. kötelékében teljesít szolgálatot, míg 123 vonat a MÁV vonalain szállítja majd az utasokat.

incubatorTHE CONNECT EAST INCUBATOR Kft.

A Connect East Incubator egy innovatív KKV-k és startupok számára kidolgozott négy hónapos program, amely a regionális szinten felkutatott tehetségek nemzetközi sikerét, a piacra lépését segíti. Mivel hiányoznak a nemzetközi hidak a kelet európai projektek sikeréhez.

Az egészséges vállalkozói kultúra oktatása nem jelenik meg az egyetemeken. A startupok és Innovatív KKV-k többsége felkészületlen, induló tőke, mentorok és nemzetközi programok hiányában eleve hátrányból indul a nemzetközi piacok megszerzésért.

A Connect East Incubator egy hónapos budapesti felkészítés után, nemzetközi partnerek segítségével validálja a nemzetközi szinten is versenyképes projekteket, termékeket. A Hackathon-in-a-Box sikerére és alapítói tapasztalataira építve az első sikeres Kelet-Európai inkubátor kíván lenni.

 

SZÉCHENYI CSALÁD - BRIDGE BUDAPEST KÜLÖNDÍJ

 

pályázók

 

Logiscool Kft.
Móra-BookR Kft.
Indivizo Kft.
ADASWorks Kft.
HoMe Kreatíva Kft.
InterCover Kft.
ecoBaby Kft.
Samebug Kft.
Synetiq Kft.
CodeCool Kft.
W.up Kft.