Zsűri tagjainak bemutatkozása

Michaletzky Géza, a zsűri elnöke

zsuri Michaletzky Geza1974-től az INFELOR, SZÁMKI, SZÁMALK keretében kezdtem el a software-fejlesztői munkát. 1986 óta foglalkozom vállalatirányítási rendszerek fejlesztésével. 1992-ben alapítottuk meg saját cégünket a NEXT Software Kft-t. A saját fejlesztésű alkalmazásainkkal a célunk a vállalatok hatékony ügyviteli, controlling és döntés előkészítő rendszereinek kialakítása. Munkánk része a partnercégek működésének felmérése, elemzése, hogy részükre az optimális megoldást tudjunk javasolni és megvalósítani. Az utolsó 40 évben az IT fejlődése és a körülöttünk lévő világ minden szempontból felgyorsult: életemnek szakmai része folyamatos gyors változás: új technológiák alkalmazása, új műszaki környezet, új feladatok és új partnerek. Az életem másik oldala, amivel ezt hosszútávon egyensúlyban tartom az a hagyományos polgári műveltség, háttér és értékrend. 5 gyereket neveltünk fel a feleségemmel, és most várjuk a tizedik unokánkat.

Aixinger Katalin

zsuri Kati 160822bsAixinger Katalin – gazdasági informatikus. Pályám kezdete az informatikai képzések indulásával esik egybe. Akkor azt a szakterületet, amivel foglalkozom, folyamat, vagy rendszerszervezésnek nevezték, és ezt írták a diplomába is. Tartalmilag ezt ma már gazdasági informatikusnak felel meg. Számítógépes rendszerek fejlesztésével foglakozom az első perctől kezdve: feladatom a rendszerek, adatbázisok, program-együttesek tervezése, specifikálása a programozási munkák előkészítéséig. A kapcsolatot biztosítani a felhasználók, és a programozók, programfejlesztők között.  Az érintett vállalati folyamatok leképezése, hogy abból jól használható, a felhasználók igényeit kielégítő számítógépes rendszerek szülessenek.
Ez a munka azt feltételezi, hogy pontosan, részletekbe menően meg kell ismerni, át kell látni az adott gazdasági szervezet működését, a szervezet alkotó részjegek kapcsolatát: általánosan, vagy specifikusan a különböző mérető, és profilú vállalkozásokat, akik részére ezek a rendszerek készülnek, Döntően kereskedelmi vállalkozások, kis és nagykereskedelem, bolthálózatok, és napjainkban termelő vállalkozások is.
Ha 15-20 év hosszú időnek számít, akkor hosszú ideje végzek a felhasználóink részére a könyvelés, pénzügy területén szoftver felügyeletet az általunk fejlesztett könyvelési rendszerek támogatására. Ezen munka során több száz vállalkozással kerültem kapcsolatba valamilyen szintig....

 

Réti Lajos

zsuri Reti LajosRéti Lajos vagyok, feleségemmel együtt a Cordillera Kft. tulajdonosa és ügyvezetője. Cégünk 1991-ben alakult, és több változáson ment keresztül. Jelenleg közbeszerzési tanácsadás és online oktatás a fő tevékenységeink.
Jómagam korábban szociális területen dolgoztam, azonban az elmúlt 16 évben kizárólag közbeszerzéssel foglalkoztam egyrészről közbeszerzési eljárások lebonyolításával, tanácsadással, szakértői munkával, másrészről közbeszerzési ajánlatok összeállításával, ill. az egyes beszerzési eljárásokban cégek teljes körű képviseletével.
Megközelítőleg 450 eljárásban vettem részt ezidáig, amelyeknek nagy része Európai Uniós forrásokhoz kapcsolódott.
2010-óta szerepelek a Közbeszerzési Hatóság honlapján megtalálható nyilvántartásban, mint hivatalos közbeszerzési tanácsadó.