I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny

„Gróf Széchenyi István nyomában”

Időpont: 2015. március 4-5.
Helyszín: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok 1146 Budapest Istvánmezei út 3-5.

Sporteseményeink védnöke 2016 évben Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony.

A I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny védnöke Tarlós István úr Budapest Főpolgármestere.

ökölvívó emlékverseny


Kevesen tudják, hogy gróf Széchenyi István a legnagyobb magyar volt az egyik első magyar ökölvívó, és ő hozta be Magyarországra a boksz sportágat, amikor 1822-ben Angliában jártak báró Wesselényi Miklóssal, ellátogattak John Jackson edzőtermébe, ahol nem csak szemlélték a sportot, hanem maguk is elsajátították annak szabályit. Hazatérve átadták az itthoniaknak tudásukat és tapasztalataikat, ők maguk is ringbe szálltak a sportág meghonosítása érdekébe. Az ő tiszteletére rendezzük meg ezt a viadalt.

sport box kupa


Az I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és az Ökölvívó Szakszövetség szakmai partnerségében kerül megrendezésre, az esemény része a hivatalos versenynaptárnak. Válogató jellegű torna és egyben az utolsó megmérettetés a sportolók számára az olimpiai selejtező előtt. Súlycsoportonként a négy legjobb magyar sportoló lép szorítóba, férfiaknál tíz, a nőknél három Olimpia súlycsoportban. Ennek megfelelően a tizenhárom első helyezettet jutalmazzuk valamint az összesítésben legjobban szerepelők különdíjat kapnak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bírói testületétől. A ma élő Széchenyi Család is ad át díjat a számukra legjobbnak tartott versenyző számára.

Facebook kiírás

A rendezvény ingyenes, de csatlakozni itt lehet a Facebook event-hez, valamint az aktualitásokról is itt kaphat értesítést.

Részletes program

Okolvivo Emlekverseny Meghivo Szechenyi BP 2016 marc 04 05

 

I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny galériája

 

Az ökölvívó emlékverseny támogatói

okolvivas tamogatok