Sajtószoba

Sarkadi Kálmán
szóvivő
mobil: +36-30-4848215
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sajtómeghívó 2016-ban indul a Széchenyi Örökség Programsorozat

Széchenyi István születésének 225. évfordulóját ünnepeljük 2016-ban, az ő szellemiségének jegyében egyedülálló programsorozatot hirdet a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. Széchenyi István ma is élő leszármazottai olyan aktuális ügyekre hívják fel a figyelmet, mint az életen át tartó tanulás, a vállalkozásfejlesztés és innováció, a sport fontossága, valamint nemzeti kulturális örökségünk védelme. A Legnagyobb Magyar által korábban bevezetett reformok és eszmeiség felélesztésében számos hazai ismert ember és szervezet állt az Alapítvány mellé.

post hirek sajtotajekoztato

A programsorozatot bemutató sajtótájékoztató

időpontja: 2016. február 02., 11.00 óra

helyszíne: Magyar Nemzeti Múzem

A Széchenyi Örökség Programsorozat fontosabb témái:

  • Széchenyi Szabad Akadémia – együttműködésben az Óbudai Egyetemmel

  • Nemzeti Néptánc Nap – Novák Péter és Novák Ferenc védnökségével

  • Széchenyi Kupa Boksz Gála – Balzsay Károly, Dr. Csötönyi Sándor és Kovács László támogatásával

  • Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj

Megjelenésére feltétlenül számítunk. Visszajelzését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk

Tisztelettel
Széchenyi Tímea
elnök

Sajtómeghívó: Indul a Széchenyi Vízi Emléktúra

Vízre szállnak a dunai hajósok és indul a 2016-os Széchenyi Év. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány a Budapesti Sportszövetségek Uniója, a Magyar Evezős és a Magyar Kajak-kenu Szövetségekkel együttműködve első alkalommal rendezi meg a Széchenyi Vízi Emléktúrát.

A Gróf Széchenyi István Bécs-Pozsony dunai evezését megidéző túra különlegessége, hogy bármely emberi erő által hajtott vízi járműben teljesíthető. A 30 km-es táv október 10-én Vácról indul és a budapesti Margit-szigeten ér véget.

A célbaérés helyszínén, október 10-én, 14.00 órakor köszöntő beszédet mond Dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és Széchenyi Tímea, a túrát szervező Széchenyi Család Alapítvány elnöke. A tervek szerint 150-200 hajó látványos partra érésénél szeretettel várjuk a sajtó képviselőit.

  • A túra időpontja: 2015. október. 10.

  • Vízreszállás helye: Vác Városi Evezős Club sporttelepe ( Vác, Horváth Mihály u. 2.)

  • Vízreszállás ideje: 10.00-10.20 perc között

  • Cél: Danubius Nemzeti Hajós Egylet ( Budapest, Hajós Alfréd sétány 2.)

  • Köszöntés a célban: 14.00 órakor

Megtisztelő megjelenésére feltétlenül számítunk.

a Gróf Széchenyi Család Alapítvány nevében:
Széchenyi Tímea
elnök

Kérjük, jelezze részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Sajtótájékoztató Az Év Széchenyi Vállalkozása-díj

Sajtótájékoztató


Ideje: 2015. június 4. 11 óra.

Téma: Az Év Széchenyi Vállalkozása-díj.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Széchenyi Ferenc terem

Kapcsolat: a Szóvivő

Köszönetnyilvánítás

Sajtótájékoztatónkat megtisztelte jelenlétével Szalay-Bobrovniczky Alaxandra főpolgármester helyettes, aki kiváló beszédet mondott. A sajtótájékoztatónak Csorba László főigazgató adott helyet a Magyar Nemzeti Múzeumban. Köszönjük mindkettőjük hozzájárulását Az Év Széchenyi Vállalkozása-díj sikeres kommunikációjához.

Sajtóközlemény Emléktúráról

Vácról indul az I. Széchenyi Vízi Emléktúra
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány bejelentette a 2016-os Széchenyi Emlékévet

Október 10-én, szombaton vízre szállnak a dunai hajósok, hogy bármely emberi erő által hajtott vízi járműben népszerűsítsék a hazánkban Széchenyi gróf által meghonosított evezős sportot. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány Gróf Széchenyi István emlékére első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezi meg a versenyt a Budapesti Sportszövetségek Uniójával, a Magyar Evezős Szövetség rendezésében, a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel együttműködve. A versennyel egyidejűleg Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke jelenti be a 2016-os Széchenyi Emlékév kezdetét.

Bővebben...